free shipping in  Greece for mostly items  

'' ...επαναχρησιμοποιώ τον απόηχο της κατανάλωσης για να δημιουργώ νέα αντικείμενα, με το χαμηλότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Για εμένα
 

Η αγάπη για τη διακόσμηση, το ντιζάιν και τα φυτά, συνάντησαν τις ιδέες και την έφεσή μου προς τις χειροποίητες κατασκευές - DIY και έτσι οδηγήθηκα να δημιουργώ διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, από σκυρόδεμα*.

Ακολουθώντας τις αρχές του βιγκανισμού, προσπαθώ να επαναχρησιμοποιώ, τον απόηχο της κατανάλωσης, συσκευασίες και αντικείμενα, που έχει κλείσει ο κύκλος τους και με αυτά να κατασκευάζω τις δημιουργίες μου. Για παράδειγμα ένα πλαστικό παιχνίδι, γίνεται η μήτρα για να φτιαχτούν άλλα αντικείμενα, που θα χρησιμοποιηθούν για πολύ καιρό. Ετσι τα περισσότερα έργα μου είναι μοναδικά. Οι ατέλειες είναι χαρακτηριστικό των χειροποίητων δημιουργιών και δη του τσιμέντου. Εντέλει αυτή είναι και η ομορφιά τους.
Αγαπώ πολύ το υλικό μου, το τσιμέντο, για αυτή την εκ φύσεως κομψή τραχύτητά του, που αντικατοπτρίζει την αισθητική αρχή του γουάμπι-σάμπι, τού να βρίσκεις την ομορφιά στο ατελές και το απρόσμενο. Τα υπερβολικά «καλλιτεχνικά ψιμύθια» υποχωρούν και στη θέση τους κυριαρχούν οι λιτές γραμμές και τα μίνιμαλ γεωμετρικά σχέδια, που δίνουν τον χαρακτήρα των δημιουργιών μου, ενώ η έντονη γραμμικότητα και τα ξεκάθαρα σχήματα βρίσκουν αναφορές στον μπρουταλισμό.

Οι ηθικές πρακτικές κατασκευής, όπως η μη χρήση εργαλείων, όπως πινέλα, με ζωικά υποπροϊόντα και η ολοκλήρωση των δημιουργιών με το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα και τρόπο ήπιο προς το περιβάλλον, βρίσκονται στον πυρήνα του κάθε μου έργου. Οσο για τα φυτά, τα διατηρώ είτε σε χάρτινα δοχεία είτε από κοκοφοίνικα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη χρήση πλαστικού για ένα χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, ενώ το χώμα εμπλουτίζεται με μείγμα από κομποστοποίηση.

Τα προϊόντα μου δεν είναι συγκρίσιμα με μεγάλων διεθνών κατασκευαστών. Τα ιδιαίτερα και μοναδικά χειροποίητα προϊόντα deconcrete, δεν θα μπορούσαν να αναπαραχθούν ποτέ σε κλίμακα βιομηχανίας, αλλά μπορούν να διατεθούν μόνο σε μικρότερες ποσότητες. Κατασκευάζω αντικείμενα σε περιορισμένο αριθμό και αυτό είναι τέχνη! Δεν ισχυρίζομαι ότι τα προϊόντα μου είναι τα καλύτερα, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικά. Η δύναμη των δημιουργιών μου βρίσκεται στο στιλ, στον χαρακτήρα τους και στον ηθικό τρόπο κατασκευής. Αυτά αναζητούν στις δημιουργίες μου οι αγοραστές και σε εμένα αναγνωρίζουν την ικανότητα μου να ικανοποιώ τις ανάγκες τους για όμορφα και μοναδικά αντικείμενα.

εσύ το ονειρεύεσαι, εγώ το δημιουργώ.


Tι είδους αντικείμενα σχεδιάζω και κατασκευάζω; διακοσμητικά και είδη δώρων, χρηστικά αντικείμενα, όπως γλάστρες και φυτοδοχεία, πρωτότυπα κοσμήματα, επιτραπέζια και επιτοίχια ρολόγια, είδη γραφείου, είδη καταστημάτων εστίασης και εποχιακά. Τέλος διαθέτω ξεχωριστά είδη γάμου και βάπτισης, αλλά και ειδικές κατά παραγγελία κατασκευές προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη.Kάθε ιστορία ξεκινάει από κάπου...
 

Οι ιδέες και πολλά από τα σχέδια υπήρχαν χρόνια μέσα μου, σαν να περίμεναν τα χέρια μου. Οπως περίμεναν και οι συσκευασίες μαζί με κάθε λογής αντικείμενα, που αποθήκευα για να επαναχρησιμοποιήσω μια μέρα ως καλούπια. Ως τότε όσα έργα είχα δημιουργήσει ήταν για προσωπική χρήση ή για φίλους. Αυτά μέχρι τη στιγμή, που βρέθηκα με τις μέρες μου ελεύθερες για δημιουργία...


Ηταν προχωρημένος Οκτώβρης του 2017, όταν ένα απόγευμα άρχισα να μετράω τα σχέδια που είχα αφημένα σε συρτάρια ή άλλα που είχαν υπάρξει μονάχα ως ιδέες στο μυαλό μου. Και αυτά έφεραν και άλλες ιδέες κι έπειτα έγιναν και νέα σχέδια. Ενοιωσα ότι είχε έρθει η ώρα. Ο χρόνος μού επέτρεπε πια να κάνω τη δουλειά και τότε βρέθηκα σε ένα νέο δρόμο δημιουργίας.


Δοκιμές για το κατάλληλο μείγμα σκυροδέματος*, δοκιμές - όχι επιτυχημένες πάντα- για τα νέα αντικείμενα. Ενα όμορφο χάος γύρω μου, αλλά και μέσα στο μυαλό μου. Η ένταση της δημιουργίας ήταν παρούσα σε κάθε στιγμή της μέρας. Οι ιδέες πάλι κατέβαιναν σαν όνειρα τις νύχτες. Δουλειά ακατάπαυστη... Ετσι χωρίς να το καταλάβω γέμισαν οι χώροι από υλικά, από νέα εργαλεία, από σπασμένα κομμάτια τσιμέντου, αλλά και με τις πρώτες, προς διάθεση δημιουργίες.


deco + concrete = deconcrete

Είναι άραγε εμπορικά βιώσιμα; Που θα τα διαθέσω και με ποιον τρόπο; Πολύ γρήγορα είχαν έρθει, αναπάντεχα σχεδόν, οι απαντήσεις. Είχα σκεφτεί την επωνυμία, ναι αυτό το “deco + concrete = deconcrete” μου είχε φανεί πραγματικά καλό, είχα κάνει τα πρώτα σχέδια για τον λογότυπο και την εικαστική ταυτότητα. Τα 25 χρόνια δουλειάς στον εκδοτικό τομέα, πολλά ως web designer, με βοήθησαν για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί,..DIY. Tο εσωτερικό άνοιγμα μίας πρωτόλειας δημιουργίας ήταν η έμπνευση, ατελής αλλά ταυτόχρονα και ολοκληρωμένης - πάντα σε συμφωνία με το γουάμπι-σάμπι - ενώ το χρώμα επιλέχθηκε να είναι το φωτεινό γαλάζιο παραπέμπομπας στο νερό και την Ελλάδα.
 


Στα τέλη του 2017 άνοιξε το πρώτο κατάστημα deconcrete στην πλατφόρμα του etsy.com ενώ λίγο αργότερα με δέχθηκαν στο
jamjar.gr, την πλατφόρμα με τους καλύτερους Ελληνες χειροτέχνες και δημιουργούς. Εκεί με πολύ δουλειά, συνέπεια και επιμονή το κατάστημα μου, έγινε Νο1 στην κατηγορία με είδη σπιτιού και παραμένει στην πρώτη θέση μέχρι σήμερα. Τον Nοέμβριο του 2019 το deconcrete έγινε μέλος του World Concrete Cooperation. Τον Απρίλιο του 2020 ξεκίνησε τη λειτουργία του το φυσικό deconcrete.store στο Nαύπλιο HR95+5G ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και το νέο online κατάστημα για τις οnline αγορές σας.

You deserve a home you love. Discover the aesthetic experience of decorative concrete


Aκολουθείστε το @deconcretegr σε instagram και pinterest, για να παρακολουθείτε την εξέλιξη της δουλειάς μου και ενημερωθείτε για αυτή μέσω twitter και facebook. Μην ξεχνάτε να μοιράζεστε την αγάπη σας για τις δημιουργίες [deconcrete] με tag και hastag το #thinkdeconcrete.

think uniquely
#thinkdeconcrete


Σας ευχαριστώ.

Μερικούς (και) για την υπομονή (όταν δημιουργώ) πολλούς για την έμπρακτη ή την ηθική υποστήριξη και όλους εσάς για την επίσκεψη στο deconcrete.gr


Christos Passas
concrete artisan, founder deconcrete

www.deconcrete.store

the art of unexpected


*
Το σκυρόδεμα είναι κονίαμα (δηλαδή μείγμα ορυκτών αδρανών, νερού, συνδετικών, τυχόν πρόσθετων), όπου για συνδετικό χρησιμοποιείται τσιμέντο. [Bικιπαίδεια]

FAQs

EΠΙΛΟΓΕΣ


Eπιλογές από τη συλλογή deconcrete.

BΡΕITE TΟ ΕΔΩ >> 


  ΤWEETS
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

BLOG Stories


Οι τάσεις της προηγούμενης χρονιάς εισήγαγαν την απόχρωση του ροζ χρυσού ως μία φρέσκια απόψη και στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, που βρήκε επίσης εφαρμογή σε πλήθος αντικειμένων χρηστικών και διακοσμητικών. Οπως όλα δείχνουν, αυτή η τάση θα κυριαρχίσει και τη νέα χρονιά αφού η μεταλλική απόχρωση μπορεί να συνδυαστεί με πολλές παλλέτες χρωμάτων. 

Διαβάστε περισσότερα

SHOP ONLINE //worldwide shipping


Επιλέξτε για τις αγορές σας το κατάστημά μας στο Etsy.com και επωφεληθείτε των ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικών σε επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής μας.

Ισχύει για αποστολές εντός Ελλάδας.

etsy.com/shop/deconcretedeconcrete.store
2017-2020

[ get social: @deconcretegr  #thinkdeconcrete ]